Groepspraktijk van specialisten in orthodontie en craniofaciale orthopedie

Diagnose

Een behandeling > Diagnose >


EERSTE CONSULT

Een medische vragenlijst wordt ingevuld. We kijken naar het gebit en de stand van de kaken. Wij luisteren naar uw klacht, wensen en verwachtingen.
De eerste afspraak is bedoeld om te kijken of een orthodontische behandeling op dit moment gewenst is.
Er kan worden besloten onmiddellijk te behandelen, een behandeling uit te stellen of niet te behandelen.

UITGEBREID ONDERZOEK

  • Na zorgvuldige analyse van de diagnostische documenten kan een behandelingsplan worden opgesteld. Diagnostische documenten bestaan uit : digitale kleurenfoto's van gelaat en tanden, een digitale röntgenfoto van het gebit , een digitale röntgenopname van het schedelprofiel en  een digitale mondscan= digitale gebitsafdrukken .

  • Het aanvraagformulier "bijlage 60" voor het ziekenfonds wordt meegegeven.
    (Een deel van de kosten van een orthodontische behandeling bij kinderen wordt in België terugbetaald door het ziekenfonds op voorwaarde dat dit aanvraagformulier vóór de 15e verjaardag van het kind bij het ziekenfonds wordt binnengebracht. Let op: een behandeling krijg je maar 1 keer terugbetaald!)

    De meeste ziekenfondsen voorzien bovenop deze wettelijke terugbetaling nog een bijkomende premie. Informeer u hierover bij uw ziekenfonds.

  • Wettelijk is er geen terugbetaling voorzien voor een orthodontische behandeling bij volwassenen. Sommige ziekenfondsen voorzien wel een tegemoetkoming. Informeer u hierover bij uw ziekenfonds.                                                           
  • Ook via privé verzekeringen zijn er terugbetalingsmodaliteiten mogelijk. 
    Hier ook gaat het over een contract tussen een verzekeringsinstelling en de verzekernemer.U dient zich hiervoor zelf te informeren bij U mogelijke verzekering. 

BESPREKING BEHANDELINGSPLAN

De verschillende behandelingsmogelijkheden worden met de patiënt en zijn/haar ouders besproken.
Wij leggen uit wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende behandelingsmogelijkheden, de gemakken en ongemakken van de te gebruiken beugels, de te verwachten behandelduur en de te verwachten eindresultaten.

Per behandelingsmogelijkheid krijgt u ook een prijsofferte mee (onze prijsoffertes zijn een totaalpakket zodat er geen onverwachte extra kosten zijn). Pas indien u beslist een behandeling te starten worden er verdere afspraken gemaakt.

Contacteer ons

Churchill Orthodontics

Frederik de Merodestraat 55
2800 Mechelen
Belgium
Nieuwe patiënt

Alle raadplegingen gebeuren enkel na telefonische afspraak:

Tel.: +32 15 33 75 86


Sitemap

Openingsuren

maandag - dinsdag - woensdag - donderdag - vrijdag:    
: 9 - 13 u | 14 - 18 u 

Beste patiënt,

Hartelijk dan voor de interesse in onze praktijk. Momenteel is het zeer druk waardoor we niet bij iedereen onmiddellijk een behandeling kunnen opstarten. Wel kan u registeren op de wachtlijst. U kan hiervoor telefonisch contact opnemen met onze praktijk: 015/33.75.86