Groepspraktijk van specialisten in orthodontie en craniofaciale orthopedie

Actieve fase

Een behandeling > Actieve fase >


Een groot deel van onze patiënten is schoolgaande jeugd. Om schoolverlet tot een minimum te beperken proberen wij alle reguliere controles voor jongeren 's avonds of op woensdagnamiddag te plannen.
Alle lange afspraken zoals voor afname, plaatsing of reparatie van apparatuur zijn "dagafspraken", dus tijdens de schooluren.


PLAATSEN APPARATUUR

Welke apparatuur er geplaatst wordt hangt af van de diagnose en het gekozen behandelingsplan.
Het plaatsen van apparatuur is precisiewerk, er wordt dan ook ruim tijd voor voorzien, hoeveel precies is voor elk apparaat verschillend. De plaatsing van apparatuur gebeurt altijd overdag en vóór 16 uur.

REGELMATIGE CONTROLES

Voor het goede verloop van de behandeling zijn regelmatige controles erg belangrijk. Na het plaatsen van de apparatuur wordt ongeveer om de 4 à 6 weken een controle voorzien.
Tijdens deze controle wordt het apparaat telkens bijgesteld of geactiveerd om de beoogde veranderingen in het gebit te bereiken. Uiteraard is de vooruitgang sterk afhankelijk van de motivatie en inzet van de patiënt.

Breng altijd je apparaat mee naar je afspraak.

Verschijn altijd met gepoetste tanden op je controle/raadpleging. Aan de receptie kan je eventueel een wegwerptandenborstel verkrijgen om in de praktijk te poetsen, zorg ervoor dat je klaar bent met poetsen tegen de tijd van je afspraak.

Alle regelmatige controles voor jongeren proberen wij 's avonds of op woensdagnamiddag te plannen.

Om iedereen zo efficiënt mogelijk te behandelen is een strakke planning nodig. Het is daarom essentieel om op tijd op uw afspraak te verschijnen. Indien u onverhoopt uw afspraak niet kunt nakomen moet u minimaal 24 uur van tevoren de praktijk verwittigen. Bij het niet nakomen van uw afspraak zijn wij genoodzaakt u deze afspraak in rekening te brengen.

Om een afspraak te maken of te verzetten kunt u ons telefonisch bereiken op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 19 uur.

URGENTIES (zie ook F.A.Q.)
 
Het kan tijdens de behandeling voorkomen dat de beugel pijn doet, of dat beugel stuk is. In dat geval kunt u best zo snel mogelijk een extra afspraak maken, om de pijnklacht te verhelpen of de apparatuur te laten repareren.
Voor de reparatie van losse slotjes of bandjes zal hiervoor meestal een dagafspraak voorzien worden.

Voor noodgevallen kan u tijden het weekend en op feestdagen terecht op de orthodontische wachtdienst:
070 22 20 88, telkens van 10 tot 12 uur.

MONDHYGIËNE (zie ook Blokjes / Vast apparatuur > Hoe en waarom poetsen)

Het is uiterst belangrijk dat het gebit perfect proper wordt gehouden.

Tijdens het plaatsen van de apparatuur krijgt u uitgebreide poetsinstructie en schenken wij u een staal van de nodige hulpmiddelen om tanden en apparatuur proper te houden.

Elke ochtend en avond poetsen met een fluoride houdende tandpasta, reinigen met ragertjes en andere hulpmiddelen en eventueel spoelen met mondwater is noodzakelijk om plaque te verwijderen.

De halfjaarlijkse controles bij de huistandarts moeten worden voorgezet!

MEDEWERKING

Om een goed eindresultaat te kunnen bekomen is het van grootste belang dat de voorschriften met betrekking tot het dragen en het onderhoud van de apparatuur worden opgevolgd.

Apparatuur is geen speelgoed, het is belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan.

AFNAME APPARATUUR


De apparatuur wordt verwijderd en de tanden worden grondig schoongemaakt.
Het eindresultaat wordt vastgelegd door het maken van gebitsafdrukken, digitale kleurenfoto's en digitale röntgenfoto's.

Om van het mooie eindresultaat blijvend te kunnen genieten wordt retentie voorzien.

Het verwijderen van apparatuur gebeurt altijd overdag en vóór 16 uur.
Contacteer ons

Churchill Orthodontics

Frederik de Merodestraat 55
2800 Mechelen
Belgium
Nieuwe patient

Alle raadplegingen gebeuren enkel na telefonische afspraak:

Tel.: +32 15 33 75 86


Sitemap

Openingsuren

maandag - dinsdag - woensdag - donderdag - vrijdag:
9 - 12 u | 13 - 18 u

Beste patiënt,

Hartelijk dan voor de interesse in onze praktijk. Momenteel is het zeer druk waardoor we niet bij iedereen onmiddellijk een behandeling kunnen opstarten. Wel kan u registeren op de wachtlijst. Gelieve op onderstaande link te klikken en alle gegevens aan te vullen. Als er een plaatsje vrij komt zullen we u zo snel mogelijk contacteren. De wachttijd bedraagt momenteel 3-9 maand.


Voor het registreren op de wachtlijst zullen we vragen enkele foto’s door te sturen* Deze zullen ons helpen met in te schatten of u klaar bent voor opstart van een orthdontische behandeling, en zo de gepaste afspraak in te boeken.


Ook vragen we onder 30 jaar het “cariës/gingivitis-vrij” attest up te loaden zodat we na intake meteen aan de slag kunnen. Bij patiënten boven de 30 jaar wordt het cariës-vrij attest door de tandarts opgemaakt en gingivitis-vrij door de parodontoloog.


*Deze foto’s zijn puur informatief. De foto’s worden enkel bestudeerd als het uw beurt is op de wachtlijst. Wij zijn niet verantwoordelijk voor zichtbare pathologiën. Ook met de noodzaak tot opstart of urgentie ivm terugbetaling in kader van de leeftijdsgrens wordt geen rekening gehouden totdat u aan de beurt komt. Door de registratie gaat u ook akkoord met de GDPR richtlijnen.


Wegens grote drukte is de wachtlijst momenteel afgesloten.